گزارشی درباره اتخاذ تصمیمات نادرست در دانشکده افسری ، استفاده از سرباز بعنوان برده ، عدم رعایت اصول بهداشت ، سستی در اجرای قوانین و عدم تفهیم وظایف فرماندهان و افسران به آنها
آمریکا هرگز از فروش تجهیزات مدرن نظامی و غیر هسته ای به شاه ناخشنود نبود؛ چرا که از این راه درآمدهای بسیار زیادی نصیب شرکت های سازنده تسلیحات غربی می شد. آنچه آمریکا از آن ناخشنود بود و البته در بیان آن به شاه هم هراسناک بود؛ این بود که ممکن بود به دلیل عدم مشروعیت داخلی او زمینه های سقوطش فراهم شود و این سلاح ها به دست کسی غیر از یک دولت پیرو آمریکا ...
درباره روابط بد میان شاه و کارتر و اینکه این روابط بد مقدمه ای بر وقوع انقلاب اسلامی شده است، بسیار مانور داده می شود. اما واقعیت این است که روابط شاه و کارتر بیشتر از منظر ظاهری و آن هم برای مدت کوتاهی بد بود و پس از آن به خوبی و خوشی گرایید . . .
دارالفنون اولین دانشگاه ایرانی بود که در آن رشتههای مختلفی چون آموزش پیاده نظام، سواره نظام، پزشکی، جراحی، داروسازی و ... تدریس میشد. زبان خارجی مدرسه ابتدا فرانسه بود و آئیننامه مدرسه بعد از انقلاب مشروطه تدوین شد. دارالفنون اولین دانشگاه یک قرن و نیم اخیر است که دارای هفت دانشکده بود و دروه تحصیل در آن هفت ساله بود. این دانشکدهها عبارت بودند ...
رژیم پهلوی با آنکه به خوبی آگاه بود اسلام حربه و ابزاری جهت سرپوش گذاشتن سازمان در برخی از فعالیتهای حزبی است؛ اما درصدد بود با اطلاق و یا به کارگیری اصطلاح «مارکسیسم اسلامی» وجهه و چهره اسلام را نزد مردم مخدوش نماید.
سبک زندگی شاهان ایرانی در عصر قاجار و پیش از آن همراه با بذل و بخشش های خاصی بود. گاهی و بر اثر یک حادثه خاص این بخشش ها جدای از انسان ها حیوانات را نیزشامل می شد. همچنان که گربه ای بر اثر یک حادثه که خرافات شاهنشاه به آن جلوه ای جدی بخشید، مقام و مرتبه ای متفاوت یافت . . .
حکومت پهلوی تا پیش از دهه 40 همیشه با مشکلات و مصائب مالی مواجه بود؛ از این رو همیشه دست به دامن ابرقدرت ها می شد. اما از این دوره به بعد به تدریج بهای نفت افزایش یافت. جالب اینکه پهلوی ها بیشتر از اینکه این پول را صرف رفاه مردم بکنند؛ آن را خرج خرید سلاح کردند. آنقدر که کم کم حتی قدرت های جهانی نیز از فروش اصلاح به ایران دچار تردید شدند . . .
با پیروزی انقلاب اسلامی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی، ضربه محکمی به منافع اسرائیل خورد. با توجه به مشکلاتی که در ارتباط میان اسرائیل و کشورهای عربی در آن مقطع وجود داشت، رابطه با کشورهایی چون ایران و ترکیه برای اسرائیلی ها از اهمیت به سزایی برخوردار بود. از این رو اسرائیل تمام تلاش خود را برای بقای حکومت استبدادی شاه می کرد. از این رو بود که موساد، بیشترین ...
میرزادی عشقی از جمله شعرای به نامی بود که دغدغه آزادی و عدالت داشت. شعر و یادداشت های او در خدمت مردم و جامعه بود. او منتقدی بود که بی پروا سخن می گفت. همچنان که حتی در نقد فرد قلدر مثل رضاخان نیز صریح می نوشت و می گفت. همین روحیه نیز سبب شد که منتقدینش نتوانستند، زبان او را برتابند. همچنان که در نقطه مقابل، مردم او را بسیار دوست داشتند . . .
برژنسکی از جمله آمریکایی هایی بود که در جریان انقلاب اسلامی به شدت از طرفدران بقای شاه بود. او بر آن بود که شاه می بایست به شدیدترین و خشن ترین شکل ممکن به مخالفین خود واکنش نشان دهد. ظاهرا دخالت او در امور ایران بیش از حد مجاز آن بوده است، به طوری که باعث واکنش ونس شد . . .
روس ها تا پیش از کنفرانس 1907 آنچه در سر داشتند دسترسی به آبهای آزاد بود. آنها در ذهن خود رسیدن به هند را از طریق خلیج فارس می دانستند. اما جالب اینکه قرارداد 1907 برای همیشه این آرزوی آنان را به تاریخ پیوند داد . . .
قدمت تاریخی سکونت در منطقه شاهرود بر اساس گمانه زنیهای باستان شناسان و حفاری های به عمل آمده به هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد. آثار به دست آمده درحفاری تپه بلوار خودگواهی بر این مدعاست. بر اساس شواهد و مدارک تاریخی موجود، تشکیل هسته اولیه شهر شاهرود به دلیل دفاع از مهاجمان روی تپه های کم ارتفاع در دامنۀ کوه شمالی و غربی شاهرود ساخته شد . . .
تاسیس ژاندارمری دولتی بهوسیله مجلس دوم(۱۲۸۸۱۲۹۰. ش) نشاندهنده تلاش مهمی بود که در دوران مشروطیت به دست دولت ایران برای ایجاد نوعی سازمان قدرتمند جدید و در عینحال ملی، که به صورت تمام و کمال در مقابل مقامات ایرانی پاسخگو باشد، انجام شد. این اقدام در واقع به مثابه پایدارترین طرح از سلسله طرحهایی بود که برای نوسازی نیروهای مسلح به ریاست افسران خارجی ...
پس از ترور ناصرالدین شاه، زنان درباری نیز در مظان اتهام قرار می گیرند. به هنگام محاکمه میرزا رضای کرمانی از او سوال می شود که «آیا راست است که زنان اندرون با تو متحد بودند. به تو خبر میداند؟» اگرچه میرزا این اتهام را رد می کند و نم پس نمی دهد لکن با توجه به وضعیت نامناسب رفتار شاه قاجار با اکثر زنان درباری احتمال اینکه میرزا رضای کرمانی را در این ...
محمدرضا پهلوی می خواست محبوب ترین فرد ایران باشد. او حاضر نبود بپذیرد که در میان ایرانیان کسی بهتر از اوست. از جمله بسیار تلاش می کرد تا مصدق را چهره ای بد و منفور نشان دهد. شاید انقلاب اسلامی ضربه ای محکم به او بود تا بداند بر خلاف باور غلطش مردم ایران هیچ تمایلی به او ندارند . . .